Adevărate santinele ale liniștii, răsărind ici și colo, hribii ne încurcaseră mersul. Ranițele atârnau greu, când valul unui muget ne-a învăluit. Abia atunci mi-am amintit de aparatul foto: eram ” la cerbi”… Un trosnet de uscături luate-n copite mi-a ridicat privirea și peste lujerii zmeurișului am prins plutirea unei perechi de coarne.Alte uscături frânte au dat glas tot mai stins și liniștea s-a-nchegat. Hribii făceau iar cu ochiul, dar ce mai conta acum?

Ca tras cu ața am pornit spre el. Peste cușmele de mușchi pașii-mi erau muți, iar vântul prieten. Trăgeam nădejde că pe culme, în afara vederii, craiul își oprise iureșul… De la o vreme,  urmele lui, mușcând negru în pătura de verdeață, mi-au arătat drumul. Apoi, printre molizi, l-am zărit.

54. A FI ACOLO.1
foto: Nicolae Dărămuș

Mai sonore decât pașii, mi-am simțit inima și răsuflarea, până când el mi-a auzit ”clic”-ul. S-a uitat într-o parte, apoi în alta și m-a zărit.

54. A FI ACOLO.2
foto: Nicolae Dărămuș

Iar până când s-a dumirit, a mai auzit un ”clic”.

54. A FI ACOLO.3
foto: Nicolae Dărămuș

La căderea nopții, urma știutul ceremonial: privirea imaginilor pe ecran,  sub veghea acelorași santinele …

54. A FI ACOLO.4
foto: Nicolae Dărămuș

54. A FI ACOLO.5
foto: Nicolae Dărămuș

29 iunie 2016

This post is also available in: Engleză

Nicolae R. Dărămuș

6 Comments

  • Sorin Herciu

   Mare bucurie sa vezi atat de aproape un aristocrat al padurii! Dar si mai mare e bucuria de a impartasi … aceasta bucurie!

  • Radu Humor

   Frumos şi cerbul, dar ce gustos e hribul !
   De primul se bucură privirea, sau, vai !, braconierii, de ceilalţi, toată familia !
   Să vă fie de bine ! 😉
   P.S.
   După câte ştiu eu, hribul, această delicateţe gastronomică, nu creşte prin Franţa…
   S-ar părea că şi-n Anglia a primit Hrexit…..

   • Nicolae R. Daramus

    Ca acasa nu-i niciunde… Desi “acasa” ar putea fi oriunde , daca Terra ar fi privita ca ceea ce este cu adevarat: “casa noastra”, a tuturor, nu numai a unora.
    Pana se va intelege asta, pana se va intelege ca secolul XXI , daca va fi religios nu va fi deloc, inlocuindu-se religiile cu Credinta si pe ” a avea” cu ” a fi”, va mai curge sange. Si nici acasa nu se vor mai simti oamenii “acasa”…

Leave a Comment