Când am observat-o în buza pârâului, am pornit ca tras cu ața spre ea. Privirea ei, ca un reproș trimis cerului, m-a țintuit însă, oprindu-mi pașii în șuvoi. De fapt ea nici nu mai era altceva decât via privire a morții.

41. VIA PRIVIRE.1
foto: Anca Dărămuș

Învigându-i vigoarea, m-am apropiat însă și am pus mâna… I-am simțit capul greu, și îndelung am trăit senzația că sălbăticiunea se abandonează ostenită palmelor mele, ca la găsirea unui așteptat adăpost.

41. VIA PRIVIRE.2
foto: Anca Dărămuș

În dimineața aceea, furișat, pe acolo mai trecuse un om… Dacă ochii li s-ar fi întâlnit, fie și pentru o clipă, degetul lui n-ar mai fi apăsat trăgaciul…

25 aprilie 2016

This post is also available in: Engleză

Nicolae R. Dărămuș

4 Comments

  • Lucy Glaser

   Vaiiii !! N-am vazut niciodata privirea vie a mortii . Mi-ar fi frica sa dau ochii cu cel ce a facut asta . Ca om nu-l pot numi .

  • Radu Humor

   Pe mine mă cutremură un gând :
   Poate că omul acela reuşeşte (doar) astfel să pună pe masa familiei sale (şi) o bucată de carne …
   Ceea ce pentru unii pare o crimă, pentru alţii poate însemna o prelungure a unei agonii pricinuite de proaste guvernări . :mrgreen:
   Hai să nu punem totul în cârca bietului om, aflat sub vremi. ca acestea . 😉

   • Nicolae R. Daramus

    Din nefericire (si din fericire), braconierii ” de foame” sunt rari… Braconierul majoritar la ora actuala este nesatulul cu acte-n regula. Acte de vanator. El nu braconeaza de unul singur (ce primul), ci cu protectia oficialilor (din cinegetica, din administratie). De aceea nici nu e prea interesat de stergerea urmelor. Fiind insa interesat de marimea prazii: ciuta matura, cerbul… Braconierul de foame ucide animale mai mici, un vitel de ciuta eventual, un caprior, un godac de mistret si dispare, impreuna cu urmele… E o intreaga poveste, unde si urmele anvelopelor de gipan spun multe despre faptas.

Leave a Comment